lauantai 13. helmikuuta 2016

Asunnon hankkimisesta


Moikka,

Ajattelin nyt vähän kertoa, kuinka loppupeleissä löysin asuntoni täältä Lontoosta.

Harjoittelupaikan vahvistuttua liityin heti eniten suositelluille asuntosivustoille, jotka ovat Easyroommate ja Spareroom.Tiesin jo alusta lähtien, että vuokrat täällä ovat törkeän kalliita, joten oikeastaan ainoa vaihtoehto oli ns.soluasunto.

Selailin sivustoja tosi useasti ja hyvissä ajoin, mutta viestejä aloin laittelemaan ilmoittajille vasta n. 2 viikkoa ennen lähtöäni, sillä koin ettei ollut mitään järkeä laittaa kuukausia aikaisemmin. Huoneet menevät todella nopeasti eikä niitä voi sinänsä "varata" ellei ole valmis maksamaan deposittia etukäteen. Itse en ainakaan suosittele maksamaan mitään ennen, kuin on oikeasti nähnyt millaisia huoneet ovat ja ylipäätään koko kämppä.

Sain sovittua muutamia näyttöjä heti ekoille päiville saavuttuani tänne, mutta loppupeleissä en mennyt läheskään kaikkiin, kävin itseasiassa vain kahdessa näytössä, joista toinen oli aivan kamala (koko kämppä haisi hirveältä ja asunnonvuokraajakin puhui niin epäselvästi mutisten, että teki mieli lähteä samantien karkuun.)

No, kuten arvata saattaa muutin siis jälkimmäiseen kämppään, joka sijaitsee Lower Edmontonissa, nelos zonella. Tykästyin tähän samantien kun olin käynyt näytössä, sillä kämppä vaikutti heti kodikkaalta ja vapaana olevat huoneet olivat kaikki todella siistejä. Valitsin itselleni single-huoneen, jossa on myös oma kylpyhuone, mikä on ihanaa koska ei tarvitse jakaa vessaa kenenkään kanssa. :D Vuokraa maksan 500£/kk, mikä on aika perus Lontoon vuokriin nähden.

Vaikka asunkin zone 4:lla ja työpaikkani on 1 zonella, työmatkani kestää vain 30-40min, mikä ei ole mielestäni ollenkaan liian pitkä.


Loppuun vielä parit kuvat huoneestani;



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti